Heeft uw verkoopteam elk kwartaal betere resultaten?

Heeft uw verkoopteam elk kwartaal betere resultaten?

Uw verkoopteam worstelt met het behalen van de beoogde resultaten? En de directie legt de lat nog hoger voor het komende kwartaal. Herkenbaar?

Het verbeteren van de resultaten van een heel team is geen eenvoudige klus. Toch kunt u al snel beter resultaat bereiken met een stappenplan. Een marathon loop je toch ook kilometer voor kilometer?

stappenplan betere verkoopresultaten

Deskundigen zijn het erover eens dat een “groot project” – onderverdeeld in kleinere projecten – de zaak beheersbaar maakt en de kans op goede resultaten verhoogt.

Plan van aanpak voor uw verkoopteam

Als verkoopleider begin je met ’t verzamelen van actuele informatie per medewerker. Je verzamelt individuele resultaten van je vertegenwoordigers, bekijkt hun collectieve prestatie, traint hun verkoopvaardigheden en coacht ze tijdens echte klantgesprekken op hun (communicatie) luister vaardigheden en laat ze nadenken over hun prestaties in het verleden.

Elk van deze aandachtspunten splitst u in behapbare wekelijkse taken waardoor u uw aandacht voor alle prioriteiten op de juiste manier kunt verdelen. In de laatste week bent u in staat om met elke medewerker een individueel plan samen te stellen met specifieke stappen, haalbare doelstellingen en nieuwe taken om een meetbaar beter resultaat te bereiken.

Meetbaar betere resultaten

De indeling en uitvoering van deze stappen is aan u. Ik verwacht dat u met behulp van onderstaande infographic volgend kwartaal een meetbaar beter resultaat bereikt met uw verkoopteam.

Verbeterplan Kwartaalomzet

kwartaalomzet verhogen verkoopteam

bron : HubSpot